8 Ocak 2010 Cuma

muhallebili kadayıf

Picture Captions


malzemeler:
250-300  grkadayıf
100 gr margarin

1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz



muhallebisi için:
1 kg. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti

hazırlanışı:


Kadayıfı ve margarini rengi koyulaşana kadar kavruyoruz. İçine şeker ve ceviz ilave ettikten sonra biraz daha kavruyoruz. Kadayıfın yarısını bir kaba döküyoruz.

 Bir tencerede  kremşanti hariç tüm malzemeleri çırparak  pişiriyoruz ve mikserde 15-20 dk. çırpıyoruz. Ilıdığında  kremşantiyi ilave edilip tekrar çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

 Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine döküyoruz. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplıyoruz.

buzdolabında biraz dinlendirip afiyetle yiyiyoruz

Hiç yorum yok: