8 Ocak 2010 Cuma

fırında karnıbahar

Picture Captions


bu kış  sık yaptığım yemeklerden birtanesiydi..harika bir tadı var gerçekten denemek isterseniz işte size tarif...
malzemeler:
1 tane orta boy karnıbahar
1 tane kuru soğan
250 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber

beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta

üzerine:
yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

hazırlanışı:
karnıbaharı çiçeklerine ayırıp sıcak suda hafif haşlıyoruz..yağlanmış tepsiye diziyoruz.üzerine biraz tuz serpiyoruz
zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğan ve kıymamızı kavuruyoruz.kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz.ve karnıbaharın üzerine yayıyoruz
beşamel sos için süt ve yumurtayı karıştırıyoruz.tencereye biraz sıvıyağ koyup unu kavuruyoruz ve sütü azar azar ekliyoruz.pişince ocaktan alıp kıymalı karnıbaharın her tarafını kaplıyacak şekilde tepsiye döküp 200 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz..en sonda kaşarları serpip kaşarlar eriyene kadar fırında pişiriyoruz..
afiyet olsun...

Hiç yorum yok: